Novinky

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka ZŠ

             

            Vážení rodičia,

            riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Jarná ulica 3168/13, Poprad, Mgr. Ján Brndiar, Vám týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008  Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach  o organizácii školského roka na základných školách a podľa § 79 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 20. marca 2024 (streda) z organizačných dôvodov – Testovanie T9 2024  riaditeľské voľno pre žiakov 5. až 8. ročníka základnej školy. Riadne vyučovanie pokračuje vo štvrtok 21. marca 2024.

            Žiaci 5. - 8. ročníka budú z obeda hromadne odhlásení.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ 2024/2025

            Vážení rodičia!

            Rozhodnutím zriaďovateľa našej školy Mesta Poprad sa ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA ZŠ bude konať v dňoch od 02. apríla 2024 do 04. apríla 2024 v čase od 12.00 h do 17.00 h v budove školy. Podmienkou zápisu je vopred vyplnená elektronická prihláška, ktorá je už spustená  na našej webovej stránke  www.jarna.edupage.org

            Prihlášku nájdete v hornom menu pod názvom Elektronická prihláška (zápis do 1. ročníka).  Po vypísaní prihlášky Vám program vygeneruje kód formulára - ten si niekde poznačte v prípade neskoršej opravy. Pokiaľ nemáte internet, bude od 02. – 04.04.2024 v čase od 08.00 - 17.00 h na vrátnici pripravený box s tlačivami. Tie si zoberte vypísať domov a vypísané ich doneste na zápis.

            Žiadame rodičov, aby elektronickú prihlášku vypisovali zodpovedne podľa rodného listu dieťaťa a trvalého bydliska, pretože pri zápise sa budú overovať doklady (občianske preukazy rodičov, rodný list dieťaťa a odovzdávate 15 € na pracovné zošity). Ďalej prosíme rodičov, aby nám nezatajovali informácie o zdravotnom a mentálnom stave dieťaťa (výsledky psychologického vyšetrenia, resp. výsledky odborných lekárov). Ďakujeme!

            V prípade pokračovania povinného predprimárneho vzdelávania (odklad) - zákonný zástupca môže žiadosť vytlačiť z prílohy nižšie bod 4. Ak nemáte doma internet a tlačiareň, žiadosť si môžete vo vyššie uvedenom čase osobne vyzdvihnúť na vrátnici v škole. Zoberte si ju vypísať domov a spolu s ostatnými tlačivami ich doneste na zápis. Ak už vlastníte aj vyjadrenie psychologickej poradne a detského lekára, prosíme ich doložiť.

            V prípade povolenia vzdelávania mimo územia SR - zákonný zástupca vypíše najprv elektronickú prihlášku a do poznámok uvedie, že priloží aj žiadosť o povolenie vzdelávania mimo územia SR, ktorú si môže vytlačiť z prílohy nižšie bod 6. a doniesť vyplnenú na zápis.

            V prípade otázok nás kontaktujte telefonicky: 0910 890 463

            Ďakujeme!

            Prílohy: 

            1. Prihláška na vzdelávanie v základnej škole 2024/2025:

                Prihlaska_do_1._rocnika_od_1.3.2022_z_minedu(1).pdf

            2. Písomné vyhlásenie v prípade prítomnosti len jedného rodiča na zápise:

                Pisomne_vyhlasenie_len_1_zakonny_zastupca.docx

            3. Písomná dohoda rodičov o podpisovaní a preberaní rozhodnutia:

                Dohoda_zak_zastupcov_k_podpisovaniu_a_rozhodnutiu.docx

            4. Žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávanie:

                Ziadost_o_pokracovanie_povinneho_predprimarneho_vzdelavania.docx

            5. Informovaný súhlas k pokračovaniu povinného predprimárneho vzdelávania:

                IS_zakonneho_zastupcu_s_pokracovanim_PPV_2024_2025.doc

            6. Žiadosť o povolenie vzdelávania mimo územia SR:

                Ziadost_o_povolenie_vzdelavania_mimo_uzemia_SR.doc

            7. Súhlas so spracovaním osobných údajov:

                Suhlas_so_spracuvanim_osobnych_udajov_zakladna_skola_2022_2023.docx

             

          • Lyžiarsky kurz - "Kubašok" 15.-21.2.2024


            V dňoch 15.-21.2.2024 sa žiaci 7.ročníka zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Spišskom Bystrom v stredisku "Kubašok". Z účastníkov kurzu bola väčšia polovica začiatočníkov, ktorí sa postupnými metodickými krokmi pod vedením skúsených inštruktorov naučili zvládnuť lyže v prívratných a paralelných oblúkoch. Záverečný deň to predviedli v pretekoch v slalome a ukážkovými jazdami v karnevalových maskách.

          • 📫Píšem, píšeš, píšeme si listy

            📩 Nie je čo dodať, však dostať list od kamaráta z Talianska a ešte mať aj v obálke priložený darček je radosť veľká. Žiaci 5️⃣.🅰️a 5️⃣.🅱️  oprášili starú metódu komunikácie a už pravidelne si píšu so svojimi rovesníkmi o bežných veciach každodenného života, samozrejme iba v anglickom jazyku.

            👩‍🎓A čo viac? V pláne je aj videokonferencia a priestor na online stretnutie a zapotenie sa pri komunikácii v anglickom jazyku. Nie je čoho sa báť – žiaci to hravo zvládnu.

          • Tatranský Ľadový Dóm s 1.A

            Krásne piatkové popoludnie 16.2. si žiacia a rodičia spríjemnili pobytom na  Hrebienku v Starom Smokovci.Hore sme sa vyviezli pozemnou  lanovkou,nasledovala návšteva Ľadového Dómu a ľadových sôch,a v ideálnych podmienkach sánkovanie,sánkovanie.Tomu nebolo konca  kraja, dokonca  i za  súmraku s  čelovkami! Tie nám svietili i na cestu späť dole,peši,na klzákoch...Triedna akcia sa vydarila,všetci  si ju pochvaľovali a  tešíme sa  na  ďalšiu.

            Mgr.J.Sekeľová, Mgr.A.Grittersová

          • Karneval

            Každoročne sa u nás počas fašiangových dní uskutočňuje karneval. Deti si pripravili krásne masky, ktoré nám predviedli počas promenády. Karneval bol obohatený o rôzne súťaže, do ktorých sa deti s radosťou zapájali. Víťazi boli odmenení vecnými cenami a sladkosťami. Karneval pokračoval voľnou zábavou.

          • Stolný tenis chlapcov a dievčat ZŠ

            Dňa 07.02.2024 sa konalo okresné kolo v stolnom tenise chlapcov a dievčat ZŠ. Zároveň to bolo finále žiackej ligy mesta Poprad. Kategória chlapcov sa odohrávala v ZŠ Letná, kde naši chlapci skončili na 4. mieste. Po prvýkrát sme organizovali OK a finále ŽL dievčat v tomto športe, kde si dievčatá z piatich škôl zmerali sily systémom "každý s každým". V rámci celého okresu boli naše dievčatá na peknom 3. mieste a v žiackej lige mesta Poprad skončili dokonca na 2.mieste. Našu školu reprezentovali chlapci Dávid Michalák, Marek Majerčák, Tomáš Janna a Matej Snášel. Úspešný výber dievčat tvorili Julka Ferencková, Radka Novotná a Laura Klempová. Ďakujem našim žiakom za vzornú reprezentáciu školy a vedeniu školy za podporu pri organizácii. Valluš

          • ČASOPIS JARNÍČEK

            Pozor, ZMENA!!!

            Časopis Jarníček si môžete pozrieť už aj v mobile. Nepotrebujete na to počítač a ani program Power point! Tak ŠUP, ŠUP milí žiaci a milí rodičia, otvorte časopis a pozrite sa, či sa v ňom náhodou nenachádzajú práce vášho dieťaťa alebo kamarátov.

            Vo februárovom čísle môžete nájsť výsledky súťaží, plavecký výcvik, práce žiakov z druhého stupňa a vtipné okienko. Prajeme vám príjemné čítanie 😊.

            Klikni tu:  https://online.fliphtml5.com/qxvot/qmhm/index.html

            Zuzana Sojková - šéfredaktorka

             

          • Návšteva Spišského divadla

            Naši štvrtáci si 24.01.2024 užili obľúbené rozprávky Cisárove nové šaty, Škaredé káčatko a Kresadlo s veselými pesničkami v Spišskom divadle. Prostredníctvom nafúkaného cisára, škaredého káčatka a odvážneho vojaka sa preniesli do zázračného rozprávkového sveta.

              Tieto pútavé, vtipné a často dojemné príbehy nesú v sebe silný mravný odkaz – odsudzujú nafúkanosť, hlúposť, pokrytectvo, povýšenosť a nečestné správanie. Poukazujú na to, že inakosť netreba odsudzovať a prinášajú nádej, že dobro zvíťazí nad zlom.

          • Okresné kolo Olympiády anglického jazyka

            Hovoríte po anglicky?

            Naši žiaci áno! 

            Predmetová komisia anglického jazyka ďakuje za výbornú reprezentáciu školy žiakom :

             

            v kategórii 1A  - žiaci 5., 6., a 7. ročníka našu školu reprezentovala Sára Jakubčáková 7.B, a z 21 súťažiacich žiakov obsadila výborné 11. miesto

             

            v kategórii 1B - žiaci 8. a 9. ročníka našu školu reprezentoval Dominik Vaščura 9.A, a z 26 súťažiacich žiakov obsadil  vynikajúce 2. miesto

            Obidvoch žiakov na okresné kolo pripravovala p.uč. Ing.Gabriela Krížovská

             

            Srdečne blahoželáme!

             

            Mgr.Alena Rodziňáková

             

          • Prerušenie vyučovania 25. a 26.01.2024

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu prudkého nárastu počtu respiračných ochorení u žiakov a zamestnancov školy, riaditeľ školy v spolupráci so zriaďovateľom a na základe odporúčania RÚVZ

             PRERUŠUJE VYUČOVANIE v dňoch 25. a 26. 01. 2024 (štvrtok a piatok)

            Všetci žiaci budú hromadne odhlásení z obeda.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať 29.01. 2024 (pondelok).

            Ďakujeme za porozumenie

          • Hviezdoslavov Kubín

            Dňa 16.1. sa  konalo školské kolo v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnili sa na ňom žiaci druhého až štvrtého ročníka. Porota mala veru neľahkú úlohu a to vybrať toho najlepšieho z každej kategórie. Ale podarilo sa. Už sa všetci tešíme opäť o rok...

            Umiestnenia:

            Poézia - 1. miesto Laura Zemanová 3.C

                          2. miesto Darina Ljubič 2.A

                          3. miesto Lukáš Staviarsky 4.A

                                          Diana Šlampiaková 3.B

             

            Próza - 1. miesto Melánia Smoleňáková 4.A

                         2. miesto Matúš Duračinský 3.C

                                         Táňa Slavkovská 4.B

                         3. miesto Viliam Hučko 3.B

             

             

             

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    Powered by aSc EduPage